U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

  Fusing

  Wat is glas fusing ?

  Glas fusing is het smelten en vormen van warm glas, glas fusing is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waar stukken glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze samen te versmelten.  Glasfusing biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren glas met elkaar te laten samen smelten.

  Van belang is dat u compatible glas gebruikt, dat wil zeggen dat glas stukken voor fusing het zelfde uitzettingscoëfficiënt moeten hebben. Dit word aangeduid met C.O.E. Maar ook de stookcurve is van belang bij glasfusing.

  Slumpen en vormen in een glasoven

  Op verschillende temperaturen heeft het warme glas verschillende eigenschappen, dit is van belang als u het glas wilt slumpen of vormen in een glasoven.  

  Bijvoorbeeld vanaf circa 580 Celsius begint glas te buigen, vanaf circa 620 Celsius kunt u slumpen, vanaf ruim vanaf circa 650 Celsius vind het eerste vormverlies plaats (scherpe randjes ronde af), vanaf circa 700 Celsius kunt u tack fusen, etc. De juiste controler op uw glasoven is dus van groot belang.

  Fenix Glas is de groothandel van Nederland en België voor glas fusing

  Foto-tabel  Lijst 

  Artikelen 1 tot 24 van 179 in totaal

  Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

  Foto-tabel  Lijst 

  Artikelen 1 tot 24 van 179 in totaal

  Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5